Behandlingar

Kraniosacral Terapi

Är en fysisk behandling som även kan ha mentala/känslomässiga effekter( trauman) som kommer från att man löser upp gamla spänningar i kroppen. Det är en mycket mjuk och behaglig behandling och i och med det passar den för alla åldrar, från nyfödda till åldringar (min hittills äldsta klient är 94 år)

 

Genom att följa den kraniosakrala rytmen som uppstår då ryggradsvätskan ökar och minskar i kroppen så kan vi genom att palpera (känna med händerna) vid s.k lyssningspunkter, hitta ställen i kroppen där det finns spänningar el ev. låsningar som behöver åtgärdas för att hjälpa kroppen återfå sin förmåga till självkorrigering och hälsa.

Problem som kan behandlas/lindras med behandlingen:

Besvär med rygg,nacke,skuldror, huvudvärk/migrän,fibromyalgi,TMJ (käk problem), stress etc...

Tomas264vimeo from Helgi Sverrisson on Vimeo.

Somato Emotional release

-frigörelse av emotionell trauma genom behandling av kroppen, här fokuserar vi mera på den emotionella sidan när vi behandlar och uppnår frigörelse från traumat genom att få upp det till den medvetna sidan av vårt jag och på det vis frigöra det.

Chas Perry from Helgi Sverrisson on Vimeo.

Kraniosacral terapi för barn

Tack vare den mjuka behandlingsformen så passar den kraniosacrala behandlingen ypperligt för barn allt från nyfödda till äldre barn. De nyfödda/yngre barnen kan få hjälp om de t.ex har sugbesvär, är oroliga  eller har kolik, deras resa genom födslokanalen är allt annat en lätt och spänningar  i det lilla barnets kropp, kan ställa till med en del problem.

Äldre barn kan få hjälp vi t.ex inlärningssvårigheter eller adhd/add.

Muskel och Ledkorrigering

- traditionell behandling av asymmetrier i kroppen s.s benlängdsskillnader, vi utgår alltid från fötterna/benen för det är grunden vi står på och om grunden är sned så fortsätter kompensationerna genom hela kroppen,

Detta är också en helkropps behandling och första gången tar behandlingen ca. 2 timmar, då vi går igenom eventuella saker som kan innebära kontraindikationer för behandlingen och tar upp annan information.

 

Mental Träning

För dig som är intresserad av personlig utveckling och att få verktyg att arbeta med och genom dessa skapa mer av det liv du vill ha. För att utvecklas behöver vi även träna vår mentala förmåga, precis som vi också tränar fysiskt när vi vill få resultat i kroppen.

Intresserad ? Ta kontakt så diskuterar vi.

Kurser och Föreläsningar.

Kommer gärna och berättar om Kraniosacral terapi och om muskel o. ledkorrigering.
 

 

 

 

 

 

Här ses det Kraniosacrala systemet.  I systemet ingår Kranium+hjärnhinnorna och deras fästen + ryggmärgsvätskan+sacrum. Detta system omsluter vårt centrala nervsystem. Så behandling av detta system har en balanserande och hälsofrämjande effekt på kroppen.